Nieuwe openingstijden zorgen voor ongemak

stadsdeelkantoorVanwege bezuinigingen zijn de openingstijden van loket Publiekszaken bij het stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg aangepast. Voor 1 april waren bij alle stadsdeelkantoren de loketten open van 8.00 uur tot 14.00 uur en had iedere locatie een avondopenstelling.  Sinds kort is op een vijftal locaties een inloop van 9.00 tot 11.00 uur en zijn de loketten daarna tot 17.00 uur open op afspraak. De avondopenstelling is er ook alleen op deze vijf locaties Laak, Escamp, Segbroek, Centrum en Loosduinen.

De kantoren van Leidschenveen-Ypenburg, Scheveningen en Haagse Hout zijn een stuk minder bedeeld sinds 1 april en alleen nog maar geopend van 9.00 -11.00 met een vrije inloop en tot 13.00 uur op afspraak. De avondopenstelling is vervallen. De reden dat deze drie kantoren zo slecht bereikbaar zijn, is dat er iets minder bezoekers waren in 2012 dan op de andere kantoren. De gemeente heeft blijkens de raadsinformatiebrief er geen rekening mee gehouden dat in ieder geval het kantoor van Leidschenveen-Ypenburg het verst buiten het centrum ligt. Juist Leidschenveners hebben nu vanwege de beperkte openingstijden last van de nieuwe openingstijden. Mensen die werken of schoolgaande kinderen hebben, hebben geen mogelijkheid meer in de wijk en moeten nu tot 10 kilometer reizen naar het loket van Centrum.

Tegen bewoners die voor hun kind een paspoort aangevraagd hebben voor 1 april en het na 1 april konden ophalen, meldt de gemeente doodleuk dat er geen oplossing is om het paspoort op te halen buiten de openingstijden.