Huiskamerconcert Jake Clemons

ShuiFanPhotos76Het is alweer twee weken geleden, maar nog steeds heb ik het gevoel dat het ‘the day after’ is dat Jake Clemons in mijn huiskamer zijn nummers ten gehore bracht.

Op 25 september jl. gaf Jake Clemons een huiskamerconcert in een rijtjeshuis in Leidschenveen. Voor de Bruce Springsteen  fans onder ons gaat er een lichtje branden. Voor de niet Springsteen fans zegt de naam Jake Clemons waarschijnlijk niets. Jake Clemons is huidige saxofonist van Bruce Springsteen en de neef van Clarence Clemons. Clarence Clemons was eerder de saxofonist van Bruce Springsteen and the E Street Band. Helaas is hij in juni 2011 overleden. De mooie taak van ‘the Big Man’ om Springsteen te voorzien en ondersteunen van mooie sax solo’s is nu overgenomen door Jake Clemons.

Naast het spelen voor 60.000 man, tijdens de grote concerten samen met Springsteen, is Jake ook erg ‘into the people’. Hij wil de muziek terug de huiskamer in brengen in de meest pure vorm. Een muzikant met 1 of 2 instrumenten, muziekliefhebbers en het persoonlijk contact wat er dan ontstaat is ongelofelijk.

Jake Clemons Living Room Show #JakeInTheHague
Op 25 september was het dan zover. Na weken van voorbereiden was de dag aangebroken. 70 gasten hadden via een officiële verkoopsite een kaartje kunnen bemachtigen. Enkelen waren door mij uitgenodigd, waaronder Erwin Nyhoff en de leden van de Europese no1 Bruce Springsteen Tributeband, de Bruceband. The more, the merrier !

Rond 19:00 uur druppelden de eerste gasten binnen. Erwin Nyhoff, bekend van the Voice of Holland, gaf een pre show en met The River van Bruce Springsteen zat de sfeer zat er goed in! Gevolgd door enkele Springsteen en Chuck Berry nummers. Last but not least zong hij zijn eigen nummer ‘For the First Time’.

Rond de klok van 20:00 uur kwam Jake aan! Onder luid applaus werd hij verwelkomd in mijn huiskamer. Ik weet niet wie er meer opgewonden was over het hele gebeuren. Jake of zijn fans? Bescheiden als hij is, bedankt hij iedereen voor hun komst en begon hij met zijn optreden! Niet alleen zijn eigen nummers bracht hij ten gehore, maar er was tijd om persoonlijke vragen te stellen en te beantwoorden. Iedereen zat of stond gekluisterd te luisteren naar deze geweldige Singer – songwriter! Wat een muzikant en ontzettend aardig! Met nummers als ‘Embracing Light’, ‘Love will never change’, de Oasis ‘Wonderwall’ cover en mijn favoriet ‘a Fool in Love’ had hij alle fans op de hand!

Met de gebruikelijke gebroken snaar, blijkt tijdens de Living Room Show in Amersfoort de dag erna, die vervangen werd door leden van de Bruceband, kon hij de sax naast zich neerleggen en de gitaar weer oppakken. Na de show nam hij ruim de tijd voor de fans. Niets was hem te gek! Het tekenen van een verjaardagskaart tot het persoonlijk maken van mijn gitaar. De grote brede glimlach van Jake zullen vele fans een net zo’n brede glimlach op hun gezicht brengen als bij Jake op dat moment.

Bew__JAK3563 (2)Goede doel
Om op deze avond niet alleen te ontvangen, maar ook om te kunnen geven, heb ik besloten om te doneren. Ik doneer aan WHYhunger. Dit is een organisatie die zich wereldwijd inzet tegen honger over de hele wereld. Met behulp van Joe D’Urso heb ik goodiebags kunnen maken. Hierin zaten vouchers en wat gadgets. Om er een spelelement in te verwerken konden de gasten leuke prijzen winnen. Iedereen die een goodiebag kocht maakte kans op leuke prijzen, d.m.v. een persoonlijk lot aan de goodiebag. Deze prijzen zijn eveneens gedoneerd. De hoofdprijs was een paar ‘design your own’ All Stars aangeboden door unickz, enkele gesigneerde cd’s van Erwin Nyhoff en dankzij een Springsteen Fan uit Engeland werden er leuke wristbands, sleutelhangers en halskettingen aangeboden. Jake trok de lootjes en de winnaars kregen persoonlijk hun prijs uitgereikt door Jake. Voor WHYhunger heb ik € 405,- opgehaald. Dit ga ik in december aan Joe D’Urso overhandigen tijdens een concert in Antwerpen.

Dankwoord
Deze avond is mede tot een succes gemaakt door Verhage Leidschenveen , Subway Leidschenveen  en AH Leidschenveen. Voor de vroege vogels had Subway Leidschenveen een leuke pre show aanbieding, zodat op een lege maag aankomen geen excuus was! Alle frisdranken en een lekkere versnapering voor in de goodiebag werd eveneens verzorgd door Subway Leidschenveen en AH Leidschenveen. Rond de klok van 21:30 uur kwamen, leuk voor onze engelse gasten, de bitterballen tevoorschijn! Deze waren verzorgd door Verhage Leidschenveen! De gasten hebben genoten en ik ben bovenstaande sponsoren dan ook zeer dankbaar! Speciale dank aan Rene en Peter van Subway Leidschenveen, Stefan van Verhage Leidschenveen en Marit van AH Leidschenveen.

“Breng muziek terug de huiskamer in!” was de boodschap en het doel van Jake Clemons. Wat hij wilde bereiken is hem gelukt! Vriendschappen zijn ontstaan en herinneringen worden gekoesterd aan deze ongelofelijke mooie en bijzondere avond!

Thanks Jake!

Groetjes Shui Fan

IMG_1584