Veel bewoners klagen over traag internet. Deze week maakte het Agentschap Telecom een onderzoek bekend waarin vooral de drukte op de 2,4 ghz Wifi-frequentie als oorzaak werd genoemd. Het advies is daarom in ieder geval gebruik te maken van de andere (5 Mhz) frequentie. Maar veel bewoners willen meer. Glasvezel.
Hans de Vreeze woont al tien jaar in de Lanen en is het zat. Hij lobbyt al langer al voor fatsoenlijk internet via glasvezel. Hij wil graag de hele wijk erbij betrekken en roept op de vraag om glasvezel te ondersteunen. Dat kan door u aan te melden via www.eindelijkglasvezel.nl en www.simpact.nl/ikwilglasvezel. Bedrijven gaan pas over tot investeren als ze voldoende zicht hebben op klanten.
De site eindelijkglasvezel.nl is van Reggefiber, eigendom van KPN en het bedrijf dat 85% van het glasvezelnetwerk in beheer heeft. Al 2,3 miljoen huishoudens zijn aangesloten op glasvezel, maar in de nieuwe wijk Leidschenveen is het nog helemaal niet mogelijk. De gemeente Den Haag stelde in 2010 1,75 miljoen beschikbaar om glasvezel op de kaart te zetten. Uiteindelijk besloot de gemeente echter om niet zelf mee te investeren, maar met dat geld alleen het proces te ondersteunen.
Met de steun van de bewoners moet het toch mogelijk zijn dat een bedrijf de concurrentie aan wil gaan met Ziggo-bolwerk Leidschenveen. Meer ideeën hoe dit aan te pakken? Reageer !
Ik denk dat hier in het verhaal wat door elkaar gehaald wordt. Het genoemde onderzoek gaat over Wifi en heeft niets te maken met het al dan niet hebben van glasvezel. Met een mooie glasvezelkabel tot in huis zal Wifi nog net zo traag zijn omdat Wifi de beperkende factor is. Dus zonde van de dure glasvezelkabel.
Om Wifi sneller te krijgen moet er thuis in de eigen instellingen een kanaal gekozen worden dat in de buurt niet of nauwelijks gebruikt wordt en er moet liefst niet de standaard waarde gebruikt worden.
Terugkomend op de glasvezelkabel: wij kunnen zonder vertraging vol over de Ziggo kabel internetten en met de geleverde snelheid zie ik nu voor mijzelf even geen reden (meer) om (veel) geld in glasvezel te steken.
Ik heb het wat verduidelijkt. Want het is inderdaad zo dat met verkeerde wifi instellingen je alsnog je internetsnelheid omlaag kan helpen. Met glasvezel verhoog je de snelheid voordat je router het draadloze signaal uitzendt. Overigens is het kanaal in je router niet het enige dat goed moet staan. Meestel staat dat op automatisch en wordt het rustigste kanaal wel gekozen. In het onderzoek gaat het om de frequentie. Die staat standaard op 2,5 MhZ en kan (als de apparatuur het aankan) vaak beter op 5 Mhz worden gezet, een frequentie die rustiger is.
Goede actie! Ik ben ook al lang klaar met Ziggo en kan niet wachten op een goed alternatief. De monopolist perst me van alles door mijn strot en hebben de arrogantie om bij iedere wijziging de zin in de brief op te nemen “als u het er niet mee eens bent kunt u opzeggen”. Maar dat kan niet want de maximale snelheid die ik met ADSL binnenhaal is in het gunstigste geval 18 mb.
Ik ben het eens met de stelling dat instellingen belangrijk zijn maar ik zou graag wat meer keuzevrijheid hebben in vergelijkbare snelheden/pakketsamenstellingen.
Ik teken!
Volgens mij is het allemaal niet moeilijk…gewoon glasvezel aanleggen.. en wel direct!!! het kan toch niet waar zijn dat ik op mijn mobiele telefoon hogere snelheden haal met 4G+ van KPN (100Mbit/s) en dan op mijn ADSL-lijntje niet verder kom dan 30 Mbit/s. En dat terwijl glasvezel zo een beetje hetzelfde kost als normale ADSL..maar dan met de snelheid x10..
Actie gewenst of laat ik het zo zeggen: VEREIST!