Actie voor glasvezel in de wijk

ontwerp600x300Veel bewoners klagen over traag internet. Deze week maakte het Agentschap Telecom een onderzoek bekend waarin vooral de drukte op de 2,4 ghz Wifi-frequentie als oorzaak werd genoemd. Het advies is daarom in ieder geval gebruik te maken van de andere (5 Mhz) frequentie. Maar veel bewoners willen meer. Glasvezel.

Hans de Vreeze woont al tien jaar in de Lanen en is het zat. Hij lobbyt al langer al voor fatsoenlijk internet via glasvezel. Hij wil graag de hele wijk erbij betrekken en roept op de vraag om glasvezel te ondersteunen. Dat kan door u aan te melden via www.eindelijkglasvezel.nl en www.simpact.nl/ikwilglasvezel. Bedrijven gaan pas over tot investeren als ze voldoende zicht hebben op klanten.

De site eindelijkglasvezel.nl is van Reggefiber, eigendom van KPN en het bedrijf dat 85% van het glasvezelnetwerk in beheer heeft. Al 2,3 miljoen huishoudens zijn aangesloten op glasvezel, maar in de nieuwe wijk Leidschenveen is het nog helemaal niet mogelijk. De gemeente Den Haag stelde in 2010 1,75 miljoen beschikbaar om glasvezel op de kaart te zetten. Uiteindelijk besloot de gemeente echter om niet zelf mee te investeren, maar met dat geld alleen het proces te ondersteunen.

Met de steun van de bewoners moet het toch mogelijk zijn dat een bedrijf de concurrentie aan wil gaan met Ziggo-bolwerk Leidschenveen. Meer ideeën hoe dit aan te pakken? Reageer !