Naast de website heb ik ook het twitteraccount @leidschenveen overgenomen. Nog een hele operatie om alle oude berichten te verwijderen en te beginnen met een schone lei. Maar wat nu te tweeten en wat nu te retweeten? Als eerste test werd ik gewezen op een alcoholcontrole in de wijk.
Vrijdagmiddag, uurtje of 5, wijk in, altijd wel een aantal mensen die een glaasje teveel op hebben. Lijkt me goed om elkaar op de hoogte te houden over wat er zich afspeelt in de wijk. Twitter en Facebook zijn daarbij snelle media waarmee je elkaar in korte tijd kunt bereiken. Aangekondigde snelheidscontrole, waarschuwen voor duistere types die de huizen langsgaan met een babbeltruc, waar kun je nog strooizout vinden, noem het maar op.
Maar moeten we mensen met teveel drank op waarschuwen dat er een alcoholcontrole is? Ik denk het niet. Alcohol hoort niet in het verkeer thuis en al helemaal niet in een kinderrijke buurt als Leidschenveen. Ik zou het niet trekken als ik iemand de tip geef een stukje om te rijden vanwege een alcoholcontrole en vervolgens die persoon elders in de wijk iemand aanrijdt.
Aan de andere kant wil je niet dat door het niet te melden je buurman op de bon geslingerd wordt. Lastig dus. Wat zou jij doen?
Ik zou een controle niet doorgeven aan collega’s of familie. We moeten echt korten metten maken met alcomobilisten. Beschonken rijden is crimineel, asociaal en levensgevaarlijk. Ik zou het fijn vinden als mijn buurman op de bon komt, zo is er minder kans dat hij mijn zoontje aanrijdt.
Wel zou ik het fijn waarderen als de politie ook eens in Laakhaven en op de Binckhorst controleert, en dan in de zaterdagnacht om 03:00. Ongetwijfeld een veel grotere relatieve opbrengst, ookal is er niet veel volk meer op straat. Maar daar is wel lef voor nodig. Om 16:30 in Leidschenveen controleren kan je af met politie stagiairs bij wijze van spreken.
Mooie site! Ga ik vaker bezoeken.
Groeten,
KeesJan