SV Leidschenveen na een jaar

svleidschenveenclubhuisSV Leidschenveen groeit snel. Na 1,5 jaar heeft de club al bijna 500 leden, ruim 200 tennissers en 250 voetballers. Het was een roerige tijd op het sportpark. Tot begin 2012 maakte SVLY gebruik van de velden. In februari werd duidelijk dat die club niet meer aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen, waarop de grootste schuldeiser, de gemeente Den Haag, had besloten de huur op te zeggen. De voetbaltak van SVLY werd direct door de KNVB uit de competitie gehaald en het doek viel voor de hele vereniging.

Vrijwel direct werd een nieuwe vereniging opgericht, Sportvereniging Leidschenveen. Grote verandering was dat er niet meer sprake was van twee verenigingen binnen een omnivereniging, maar van een vereniging met een bestuur dat verantwoordelijk is voor het reilen zeilen van de hele club inclusief de financiën van beide afdelingen. De tennisafdeling kon vrij geruisloos overgaan in de nieuwe vereniging. Bij de voetbalafdeling was dat heel anders. Het voltallige kader was weg en ook veel leden gingen ergens anders voetballen. De voetbaltak moest vanaf nul worden opgebouwd. Aan de ene kant een enorme klus, maar tegelijkertijd ook een grote kans om de club op te zetten als echte wijkvereniging. Van de seniorenteams kwamen er twee teams weer voetballen op het sportpark; bij de jeugd werden na de oprichting veel oefenwedstrijden en toernooien georganiseerd. De  inschrijving startte op 1 juni 2012 en dankzij hulp van de KNVB konden nog tot in juli teams worden bijgeschreven. Er werd gestart met 1 C team, 1 D team, 4 E teams en 5 F teams. Bij de E en de F kwamen er in het najaar al snel teams bij. Ouders van de voetballende jeugd zetten hun schouders eronder en namen plaats in bestuur, commissies en maar liefst twintig van hen gaven zich op als trainer of leider. Twaalf ouders werden via de KNVB opgeleid tot Pupillentrainer. Door alles wat er gebeurd was, ontstond er een sterke band, een leuke sfeer en groeide het ledenaantal fors. In de competitie van 2013/2014 kon de club al 1 C, 3 D, 8 E, 6 F en 2 mini teams inschrijven. De jeugd is nu al weer groter dan dat SVLY in haar laatste jaar was. De verwachting voor volgend jaar is dat de club verder groeit naar zo’n 25 jeugdteams. Nieuw is ook dat er dit jaar voor het eerst een E meidenteam meedoet aan de competitie.

De vereniging richt zich op de wijk en heeft als motto “met plezier sporten op je eigen niveau”. Men kiest er dus niet voor om koste wat het kost oudere jeugd en senioren van buiten aan te trekken, maar vanuit de jonge jeugd de club verder te laten groeien en ontwikkelen als een echte wijkvereniging.