Leidschenveen verkiezingsvergelijker

kraamMet inmiddels meer dan 20.000 inwoners is Leidschenveen steeds interessanter voor de verkiezingskaravaan van de verschillende politieke partijen. Aanstaande woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen en de afgelopen dagen is er flink campagne gevoerd in de wijk. De VVD was actief met “canvassen” en heeft bij veel huizen aangebeld om de aandacht te vragen. CDA en de Groep de Mos prijken op grote billboards aan de randen van de wijk. En meerdere partijen hebben huis-aan-huis geflyerd.

Afgelopen zaterdag was er een heuse verkiezingsmarkt mede georganiseerd door de bewonersvereniging waar D66, VVD, PvdA, SP, Partij voor de Dieren en de Libertarische Partij zijn gespot.

De redactie van Leidschenveen.com heeft aan alle in Den Haag deelnemende partijen gevraagd een bijdrage te leveren voor de website. Gevraagd is in te gaan op een aantal onderwerpen die in Leidschenveen spelen op het gebied van Verkeer, Parkeren, Welzijn, Openbaar Groen, Veiligheid en het Winkelcentrum. Uiteindelijk hebben bijna alle grote partijen een bijdrage geleverd. We zijn daar erg blij mee en denken dat het kan helpen voor Leidschenveners om te weten te komen waar de partijen voor staan. Uiteraard speelt er veel meer in de Haagse politiek aan onderwerpen, maar daarvoor hoeft u niet op Leidschenveen.com terecht. De Haagse Stemwijzer geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de partijen onderling te vergelijken. Voor een overzicht van alle kandidaten kijkt u hier.

Ondanks dat Leidschenveen goed is voor zo’n drie zetels, zijn er geen kandidaten uit de wijk die normaal gesproken een kans maken in de gemeenteraad te komen. Er staan wel wijkbewoners op enkele van de lijsten, maar niet hoog genoeg. De VVD heeft 2 mensen uit Leidschenveen op de lijst, de SP 1, de CU/SGP 1 en de Groep de Mos maar liefst 5.

In de door de partijen aangedragen standpunten wordt ingegaan op de verkeerssituatie in Leidschenveen, randstadrail, parkeren, hangjeugd, groen- en speelvoorzieningen in de wijk, de aanpak van overlast, maar ook op welzijn, economie, zorg en financiën.

In volgorde van binnenkomst alle standpunten met betrekking tot Leidschenveen op een rij:
(klik op de foto voor een uitvergroting in de vorm van een PDF-bestand)

verkiezingen10