De ontwikkeling van Leidschenveen – vervolg

Tunnel RandstadrailIn mijn vorige column had ik het al kort over de rare trap en hellingbaan naast het station van de Randstadrail. Toen het ROC Mondriaan gebouw uit de grond werd gestampt werd mij ineens duidelijk waarom deze trap zo gebouwd was. Waar ik me echter tot de dag van vandaag nog steeds over verbaas is de wijze waarop je als voetganger om wordt geleid het tunneltje door. Het voetpad houdt ineens op en vervolgens moet je het fietspad oversteken en je een weg om de fietsen heen banen om aan de andere kant van de tunnel weer het fietspad over te steken naar het voetpad. Als voetganger alleen zou je daar niet zo’n last van hebben, maar als je met kinderwagen en kinderen loopt, wat ik regelmatig doe, valt het zeker op. Er zijn ook voetgangers die zich niks aantrekken van het bordje ‘Voetgangers oversteken’ en hun weg toch over het fietspad vervolgen en ik geef ze geen ongelijk.

Toch zie ik in andere delen van Leidschenveen dat de gemeente wel iets aan de toegankelijkheid heeft gedaan. Zo hebben ze op een aantal plekken bij oversteekplaatsen het trottoir verlaagd zodat het nu met rolstoel en kinderwagen prettiger loopt.

Ook gaat de gemeente dit jaar een aantal speelplekken in Leidschenveen weer voorzien van nieuwe speeltoestellen en hebben omwonenden hun wensen kenbaar kunnen maken. Leidschenveen dus nog steeds in ontwikkeling! Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de gemeente? Kijk dan even op deze website van Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg en/of schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Maribel van der Linden